Hoofdpijnvrij een huis kopen!

Ga je voor het eerst een huis kopen? Maar heb je geen idee wat je moet doen en wat je kan verwachten? In dit artikel worden enkele tips gegeven die jou op weg kunnen helpen naar jouw droomhuis zonder al te veel stress en hoofdpijn.

Schakel een financieel adviseur in

Het kopen van je eerste huis is voor velen niet altijd even makkelijk. Er komt namelijk veel bij kijken. Met als allerbelangrijkste vraag: ‘Hoeveel geld kan ik lenen?’ Dit is namelijk niet onbelangrijk als je gaat kijken voor je eerste huis. Een financieel adviseur kan op dat moment de uitkomst zijn. Een financieel adviseur brengt jouw wensen in kaart en geeft op basis daarvan advies en kan samen met jou gaan kijken wat de beste hypotheek voor jou is. Zo iemand kan je heel wat stress en hoofdpijn besparen waardoor veel mensen een financieel adviseur echt als toegevoegde waarde zien.  

Schakel een aankoopmakelaar in

Na een aantal bezichtigingen weet je het 100% zeker. Dit is jouw droomhuis. Nu alleen nog kopen. Het onderhandelen kan een vervelend en stressvol proces zijn, want jij wilt zo snel mogelijk je huis kopen en de andere partij wil voor een zo hoog mogelijk bedrag haar huis verkopen. Als je niet de stress van het onderhandelen wilt kan het verstandig zijn een aankoopmakelaar in te schakelen die de onderhandeling voor jou uitvoert!

Bouwkundige keuring

Je hebt inmiddels je droomhuis gevonden. Alles ziet er op het oog prima en uit, daarnaast past het ook toevallig net binnen jouw budget. Waarom nog wachten? Stap niet in de valkuil om snel over te gaan tot de daadwerkelijke koop. Soms ziet een huis op het oog er prima uit, maar zijn sommige onderdelen in het huis aan vervanging toe. Als je dit gemist hebt omdat je geen bouwkundige keuring hebt laten uitvoeren kan dit je ontzettend veel geld kosten. Wanneer je een huis koopt dat maar net binnen je budget valt en je moet daarnaast onverwachts renoveren is dat toch een bittere pil om te slikken. Het kan zomaar dat je plotseling in een slecht huis terecht komt of als je het laat renoveren direct in geldproblemen komt.