De perfecte slaapkamer voor een goede nachtrust

De slaapkamer is een plek waar je even tot rust kan komen na een lange dag werken en haasten. Maar hoe zorg je nou voor een mooie inrichting, die ook nog eens optimaal is om in te slapen?

Muren

Voor de muren is het verstandig om te kiezen voor neutrale kleurtinten. Kleuren hebben namelijk grote invloed op hoe we ons voelen. Door zachte, neutrale kleuren komen we tot rust. En neutraal hoef helemaal niet saai te zijn! Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een prachtige wandschildering. Zorg er wel voor dat ook deze neutraal is. Kies bijvoorbeeld voor een print van de wereldkaart op je muur. Ben je creatief aangelegd? Dan is het helemaal niet moeilijk om zelf een muurschildering te maken. Projecteer met een beamer de gewenste afbeelding op je muur en schilder hem er op deze manier op. Zo begin je elke dag met een inspirerend en motiverend beeld op je muur.

Verlichting

Ook de verlichting in de slaapkamer is erg belangrijk voor zowel de sfeer als voor je nachtrust. Kies bijvoorbeeld voor indirect licht. Hierdoor wordt de hele kamer gelijkmatig en sfeervol verlicht. Ook is het fijn om in de slaapkamer altijd te kiezen voor dimbaar licht.

Naast de verlichting van de kamer, is ook de verduistering een belangrijk punt. Door de juiste raamverduistering creëer je een gezellige sfeer waarin je gemakkelijk in slaap kunt vallen. Kies bijvoorbeeld voor vouw- of rolgordijntjes in een aardetint, of voor jaloezieën.

Bed

Het bed is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer. Bespaar hier dan ook zeker niet op! Besteed genoeg tijd aan het uitzoeken van het bed. Ga bijvoorbeeld langs bij een specialist en bespreek welke bedbodem en matras het beste bij jouw slaaphouding past. Ga vervolgens kijken naar het uiterlijk van het bed. Lichte houttinten of donkere boxsprings zijn bijvoorbeeld erg populair. Voor advies en het kopen van bedden kun je bijvoorbeeld terecht bij beddenzaak Etten-Leur.

Kast

Zoals hierboven al werd gezegd, is het bed het belangrijkste meubel van de slaapkamer. Toch heeft iedereen een kledingkast nodig om spullen in op te bergen. Een moderne oplossing voor het opbergen van kleding is een inbouwkast. Zo blijft je slaapkamer er ruim uitzien. Een inbouwkast werkt namelijk ruimtebesparend. Je kunt je inbouwkast vaak ook nog eens zelf laten samenstellen, zo voldoet hij aan al je wensen!