Alles over keramisch parket

Een keramisch parket is makkelijk te onderhouden en heel goed te combineren met vloerverwarming. Daarnaast is een keramisch parketvloer bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer maar brengt zeer zeker niet de nadelen van een echte houten vloer met zich mee. Je kunt daarom ook voor een keramisch parket kiezen in elke ruimte omdat deze ook vochtbestendig is. Je kunt er dus ook voor kiezen om een keramisch parket te plaatsen in je keuken, wc of badkamer.

Wat is een keramisch parket?

Een keramisch parket is een smalle keramische vloer- of wandtegels met een houtlook welke door de moderne productietechnieken bijna niet te onderscheiden is van een echte houten vloer. De gelijkenis komt vooral omdat er bij een keramisch parket naast het oppervlak van de tegel ook een vloeibare houtstructuur heeft. Hierdoor heeft de tegel een grotere gelijkenis met hout dan bijvoorbeeld laminaat welke een glad oppervlak heeft.

De soorten keramisch parket

De verschillende soorten keramische tegels met een houtlook nemen steeds meer toe. Een keramisch parket is verkrijgbaar in verschillende houtmotieven. Denk hierbij aan eiken, beuken, kersen, tropisch hardhout en nog veel meer. De tegels zijn niet alleen in verschillende houtmotieven verkrijgbaar maar ook in allerlei lengtes en breedtes. Het is zo dat hoe korter de tegel is hoe goedkoper deze is omdat deze makkelijker zijn om te maken. Bij lange tegels is het vaak zo dat deze de neiging hebben om tijdens het bakproces krom te worden. Je kan keramisch parket net als hout parket in verschillende patronen krijgen en je kan het ook combineren met vierkante tegels zodat je een nog specialer effect hebt.

De voordelen van keramisch parket

Keramisch parket heeft vele voordelen. Zo heeft het een hele warme houtlook en is het bijna niet te onderscheiden van een echte parket vloer. Daarnaast is het ook nog eens heel makkelijk te onderhouden net zoals bij een normale tegelvloer. Schuren of waxen hoeft dan ook niet te gebeuren bij een keramische parketvloer wat in tegenstelling tot een houtenvloer wel moet gebeuren. Ook is het zo dat de vloer niet verkleurt wanneer er zonlicht op schijnt. Een keramisch parket kraakt en scheurt ook niet en is heel gemakkelijk te combineren met vloerverwarming wanneer je gebruik maakt van een ontkoppelingsmat. Ook kan keramisch parket gebruikt worden op wanden of op plafonds. Tenslotte is keramisch parket ook nog eens vochtbestendig en kan het dus overal gebruikt worden.