Geluidsoverlast

Veel mensen kennen de problemen. Geluid van de buren, wat je enorm irriteerd. Dat kan ook bijna niet anders in een druk en klein land als Nederland. Vooral wanneer je in een appartementencomplex woont, kan dit geluid vervelend worden.

Frisse lucht

Het probleem in een flat, of ander complex is dat het geluid van iedere kant kan komen, zelfs boven en onder. Dit kan zeer zeker je nachtrust beinvloeden. Daarnaast kan het stressvolle situaties opleveren, want je wordt er niet echt gelukkiger door. Wanneer je ramen en deuren dicht gaat houden, dan ontneem je jezelf de frisse lucht. Een stuk gezonde ventilatie valt dan weg.

’s Nachts

Vooral wanneer je gaat slapen kan dit ongezond zijn. Het is juist belangrijk om in een frisse lucht te slapen die ventilatie bied. Op slaapkenner.nl kan je hiermeer over lezen. Daarnaast kan het storend zijn om last te hebben van geluid, wanneer je wilt slapen. Je slaapt minder vast, waardoor je de dag erna futloos kan voelen.

Soorten geluid

Er zijn twee soorten geluid. Geluid wat via de lucht je woning binnenkomt en contactgeluid. Dit laatste gaat meestal via constructie. Het luchtgeluid komt dan ook van het desbetreffende voorwerp of persoon zelf. Contactgeluid hoor je bijvoorbeeld via de vloer.