Senioren Appartementen Cloosterparc

In Helmond staat het appartementen complex Cloosterparc. Dit complex bevat luxe huurappartementen voor senioren. Doordat het speciaal gebouwd is op deze doelgroep, kennen de appartementen veel voordelen vergeleken met de standaardwoningen.

Het complex bied 95 huurappartementen op een historische locatie. Het is in het verleden altijd de locatie van het klooster geweest. De huidige vormgeving is hier dan ook op gebaseerd. Veel bewoners hebben zorg op afstand. Ze zijn bijvoorbeeld patiënt bij Zorginstelling Zuidzorg. De woningen hebben allemaal een terras of balkon en zijn drempelvrij. Ook is er een ruime binnentuin aanwezig waar de bewoners kunnen genieten van de rust of juist even samen lekker frisse lucht kunnen opsnuiven.

Beveiliging en service

Wanneer bewoners willen kunnen ze kiezen voor extra opties. Zo is het mogelijk om een alarmering op te nemen in het pakket. Daarnaast zijn opties zoals verzekeringen, maaltijden en onderhoudsservice ook van af te sluiten. Al deze voordelen maken het voor senioren aangenamer om er in alle rust te kunnen genieten.

Voorzieningen in Helmond

In Helmond zijn vrijwel alle voorzieningen aanwezig. Zo is er een ziekenhuis aanwezig, naast de vele medische klinieken.  Ook recreatief zijn er veel mogelijkheden. Het oosten van Brabant staat bekend om zijn vele bossen, en dit geld ook voor de omgeving van Helmond.