Het verhuren van uw woning die te koop staat.

In deze tijden van economische crisis heerst er paniek op de woningmarkt. Veel mensen zijn in het bezit van twee huizen omdat hun oude huis nog steeds niet verkocht is. Verhuren kan een oplossing bieden.

Het grootste voordeel van het verhuren van uw woning is natuurlijk dat er wat extra geld binnenkomt. Dubbele lasten zijn op dat moment even niet van toepassing en kan er voor zorgen dat u even niet meer al die kopzorgen heeft. Daarnaast kan er zelfs winst behaald worden uit het verhuren van uw woning. Zeker in de steden waar veel vraag is naar huurwoningen kan de huurprijs al snel meer zijn dan dat u aan hypotheek betaald.

Het verhuren van uw woning kan natuurlijk ook enkele risico’s met zich meebrengen. Huurders zijn in Nederland namelijk heel goed beschermd door de wet en het kan lastig zijn je huurder uit je huis te krijgen. Ook dien je toestemming te verkrijgen van je hypotheekverstrekker. Vaak zal deze nog aanvullende afspraken willen maken.

Als u toestemming krijgt van uw hypotheekverstrekker om uw woning te verhuren is het slim om een verhuurmakelaar in de arm te nemen. Deze heeft verstand van zaken en kan u helpen bij het zoeken van de juiste huurder, het opstellen van contracten en het regelen van de financiële zaken.