Alles wat je moet weten over microvezeldoekjes

Het schoonmaken van jouw woning of kantoorpand is noodzakelijk. Het is een taak die veel mensen zo lang mogelijk proberen uit te stellen. Een schoonmaakbedrijf is dan ideaal. Het is ook ideaal wanneer jij jouw bedrijf schoon wilt houden. Je kan de schoonmaak klus aan jouw bedrijfspand dan gemakkelijk uitbesteden bij Avital schoonmaak het schoonmaakbedrijf in Oosterhout. Zij bieden kwaliteit. Tijdens het schoonmaken maak je natuurlijk gebruik van schoonmaakmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan een microvezeldoekje, maar hoe ga je eigenlijk fris te werk met zo’n microvezeldoekje? 

Gebruik maken van het microvezeldoekje 

Een microvezeldoekje gebruik je met regelmaat tijdens het schoonmaken. Deze doekjes zijn ideaal. Het is wel hygiënisch om na een aantal keren het doekje te vervangen. Probeer het doekje ook zo schoon mogelijk te maken na gebruik. Zo kan je er langer gebruik van maken. Het microvezeldoekje is ideaal, omdat het doekje flexibel is en water opneemt. Het is echter mogelijk om het microvezeldoekje droog en vochtig te gebruiken. Houd je het doekje droog dan kan je gemakkelijk stof opruimen. Het doekje heeft kleine openingen tussen de microvezels en dat maakt het doekje zo fijn. Deze deeltjes zorgen er namelijk voor dat het water samen met het vuil in het doekje opgezogen blijft. Het microvezeldoekje is de oplossing om sneller en effectief dingen schoon te maken. 

Hoe houdt je het microvezeldoekje schoon?

Je gebruikt dit doekje om viezigheid mee schoon te maken. Het is daarom niet ideaal om het doekje steeds vies te gebruiken. Het is ook minder hygiënisch. Het doekje kan je weer hygiënisch maken, door gebruik te maken van het wasmachine. Doe na een paar beurten het doekje in de wasmachine. Zo wordt jouw doekje weer helemaal hygiënisch. Het werkt niet om het doekje alleen uit te spoelen in een sopje. Het vuil blijft dan alsnog in het doekje zitten. Kijk altijd wel eerst het waslabel van jouw microvezeldoekje na. 

Hoe vaak kan je een microvezeldoekje gebruiken?

Je kan het doekje vaker gebruiken. Het is wel de bedoeling dat het ook een keer helemaal vervangt wordt. Je zult na een bepaalde tijd een nieuw doekje moeten kopen. Dit merk je aan je microvezeldoekje als hij aan vervanging toe is zelfs na het uitwassen. Je merkt al snel wanneer je een nieuw doekje moet kopen, aangezien het doekje dan minder goed vet en vuil opneemt. Hieraan merk je dat je een nieuw doekje moet gaan gebruiken. Zo blijft het doekje zijn fijne effect behouden.