Wat kost een stukadoor?

Stucen maakt deel uit van een van de meest populaire manieren om binnenmuren af te werken. Wil je de binnenkant van je woning ook de afwerking geven die het nodig heeft? Laat je wanden of plafonds door een stukadoor omtoveren. Maar wat kost zo’n stukadoor nou eigenlijk?

Waarom zou je je muren stucen?

Een woning kan om verschillende redenen gestuct worden. Wellicht ben je verhuisd naar een nieuwe woning, of ben je gewoon niet blij met de huidige staat van je muren of plafonds. In ieder geval ben je op zoek naar een mooie afwerking voor de binnenkant van je huis. Er is geen betere en betaalbare manier voor het verbeteren van de duurzaamheid en schoonheid van je wanden of plafonds, dan je woning door een stukadoor te laten stucen.

Wat houdt het werk stukadoor in?

Een stukadoor is een specialist in het afwerken van plafonds en muren. Dit doet de specialist door het pleisteren van de muren. Pleisteren zorgt voor een duurzame en aangenaam uiterlijk van de binnenmuren. Vaak worden muren gestuct als voorbereiding voor een verdere afwerking. De gladde wanden zijn dan namelijk geschikt voor de decoratie met verf of met behang. 

Wat leer je tijdens de opleiding van een stukadoor? 

Tijdens de opleiding tot stukadoor leer je werken met verschillende materialen, zoals: gips (pleister) en specie. Je leert om het te gaan bezitten van verschillende technieken zoals omgaan met de gereedschappen en apparaten die horen bij het stukadoor vak. Na deze opleiding mag jij je dan ook zeker een echte vakman of vakvrouw noemen!

Welk tarief rekent een stukadoor?

Stukadoors brengen offertes vaak uit op de grondlijn van een tarief per m2 (vierkante meter). Wat het daadwerkelijk kost verschilt per opdracht en het type stucwerk. In onderstaande tabel staat er weergeven wat een stukadoor per vierkante meter kost:

Type stukadoors opdracht Indicatie kostprijs stukadoor per m2*
Spackspuitwerk € 6 – € 10
Behangklaar stucen € 8 – € 12
Sausklaar stucen € 10 – € 20
Sierpleister € 12 – € 20
Plafond stucen € 12 – € 22

* Gemiddelde indicatie kostprijs inclusief materiaal, arbeidskosten stukadoor en btw.