Wat voor soorten vliegenramen zijn er?

Een vliegenraam is ideaal voor in de zomer. Met een vliegenraam kun je de ramen en deuren in je huis openzetten zodat je kunt genieten van een frisse wind, zonder dat je bang hoeft te zijn voor binnendringende insecten of ongewenst ongedierte. Er zijn verschillende soorten vliegenramen voor in huis.

Inzethor

Een inzethor is een hor die je tussen de onderkant en de bovenkant van het raamkozijn klemt. Dit is ideaal voor ramen die je naar binnen opendraait of die je kiept. Deze hor is makkelijk te plaatsen en ook erg makkelijk te verwijderen. Schroeven en boren is niet nodig, wat erg veel tijd en moeite scheelt.

Raamrolhor

Een raamrolhor is erg luxe en handig. Hierbij rolt het gaas op in een casette. Je kunt het gaas makkelijk op- en uitrollen wanneer je wil. Helemaal handig is een rolhor met een veervertrager, waardoor het gaas niet ineens omhoog schiet, maar automatisch en langzaamaan oprolt.

Horgaas

Het gebruiken van horgaas is de meest simpele manier om vliegen buiten de deur te houden. Je hebt het zo in elkaar gezet. Dit doe je met behulp van klittenband. Je plakt zelfklevende klittenbank op de randen van het horgaas en vervolgens plak je deze randen op de kozijnen van het raam. Knip het gaas uiteraard wel even op maat van tevoren. Dit is een ideale oplossing voor een vakantiehuis of een tijdelijke woning. 

Duoplisséhor

Een duoplisséhor is een combinatie van een insectenwering en een verduisteringsgordijn. Ideaal als je insecten buiten wil houden en tegelijkertijd de ruimte wil verduisteren. Een duoplisséhor is erg geschikt voor bijvoorbeeld dakramen. Het is redelijk eenvoudig te plaatsen en verwijderen.

Hor voor deuren

Ook voor deuren zijn er verschillende soorten horren te vinden. Zo heb je een gewone hordeur, die naar binnen en naar buiten kan worden gedraaid als hij wordt geopend. Je hebt een magneethor om voor je deur te hangen. Dit werkt hetzelfde als een lamellenhor, alleen worden de stroken hierbij met behulp van magneten op de goede plek gehouden. Uiteraard is er ook een rolhor voor deuren, dit is de goedkoopste variant van horren die geschikt zijn voor deuren. De populairste soort hor voor deuren is de plissé hordeur. Dit is een soort schuifdeur waarbij het gaas naar rechts of links gevouwen wordt. Deze hor is uv-bestendig. Ook hordeuren kunnen op maat worden gemaakt.