Waarom is woning isoleren belangrijk?

Hoe belangrijk is dubbel glas met omtrent een goede isolatie voor uw woning?

Dubbel Glas is voor een woning wel degelijk van belang als het om een goede isolatie gaat. Sterker nog, zonder goed isolerend glas is het niet mogelijk om een woning goed te isoleren. Een gemiddelde woning bestaat voor 20m2 uit glas. Bij zo’n gemiddelde woning kan er in één jaar, door over te stappen van enkel glas naar HR++ dubbel glas met hierbij goed isolerende kunststof kozijnen, zo’n €515,- per jaar bespaart worden. Dit bedrag wordt groter na 20 jaar tot in totaal een besparing van ongeveer €17.000. Kijk voor dubbel glas prijzen eens op dubbelglas-weetjes.nl.

Belang van het energielabel

Een goede isolatie van een woning is goed voor energiebesparing, maar in veel gevallen is dit het enige waar men rekening mee houdt. Het energielabel wordt hierbij nog best vaak vergeten. Het energielabel geeft aan in hoeverre uw woning energiezuinig is. Tegenwoordig wordt er aardig wat waarde gehecht aan het energielabel. Het energielabel moet worden overlegd bij een eventuele verkoop of verhuur van een woning. Dit is al sinds 1 januari 2008 verplicht. Dit energielabel is dus een punt waar goed naar wordt gekeken als potentiële kopers geïnteresseerd zijn in uw woning. Een goed energielabel zorgt dus voor een verhoging van de waarde van een woning, maar hoe zorgt u er voor dat een woning een goed energielabel krijgt?

Waar wordt naar gekeken voor de hoogte van een energielabel?

Om een goed energielabel te krijgen is het belangrijk om te kijken naar de minpunten van woning. Is er al spouwmuurisolatie? Zijn er goed isolerende kunststof kozijnen? Zit er isolerend HR++ Glas in? Wat voor CV-Ketel is er?