Voordelen en nadelen aanschaf appartement

Wie in of dichtbij het centrum van een stad wilt wonen zal snel uitkomen op het aankopen van een appartement. Vaak is dit voordeliger en meer beschikbaar als een huis. Op dergelijke locaties staan vaak gewoon minder eengezinswoningen, dan is de keuze vaak al snel gemaakt. Wie bijvoorbeeld in Roosendaal gaat wonen zal een koopwoning Roosendaal minder snel midden in het stadscentrum vinden en vaker naar de buitenwijken kijken. Toch zijn er ook diverse afwegingen de kunt maken bij het kopen van een appartement.

Voordelen appartement

Een groot voordeel van een appartement is dat zij  tegenwoordig vaak over een lift beschikken, scheelt een hoop trappenlopen en vaak is dit een leuke ontmoetingsruimte tussen buren. Daarnaast is de inbraakgevoeligheid bij een appartement vaak een stuk lager omdat je een aparte afsluitbare portiek hebt en de sociale controle in een appartementsgebouw vaak hoger ligt. Daarnaast beschikken nieuwere appartementsgebouwen vaak over een intercomsysteem, een afsluitbare parkeergarage of een portier.

Nadelen appartement

Nadelen aan het wonen in een appartement is dat de woonruimte meestal relatief klein is, hoewel je wel alles op één etage hebt. Daarnaast beschik je vaak niet over een ruin en soms zelfs ook geen balkon. Daarnaast ben je verplicht lid van de Vereniging van Eigenaren welke over de uitgaven van het reservefonds oordeelt. Een ander groot nadeel is dat er geen mogelijkheid is tot uitbouwen, je zit aan een bepaalde afmeting en indeling vast.