Slaapkamer inrichten

In je slaapkamer breng je stiekem toch wel heel veel tijd door maar toch is het in veel woningen een vergeten kamer. Het lijkt namelijk vooral een praktische kamer, je komt er om te slapen, misschien bevinden je kleren zich daar en verder sluit je de deur weer en hoef je nergens meer naar om te kijken. Je brengt er dus voornamelijk tijd door in bed. Toch is het ook belangrijk je fijn te voelen in je eigen slaapkamer. De inrichting hiervan kan erg bepalend zijn, je wilt immers tot rust kunnen komen in je slaapkamer en je wilt hier kunnen ontspannen.

Bed kopen

Het inrichten van je slaapkamer is erg leuk om te doen maar het is wel belangrijk dat je hier de tijd voor neemt en je van te voren verdiept in de mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het bed, wil je een boxspring kopen of pak je een ombouw met matrassen. Ook de kleuren, de verlichting, de accessoires en het kastgebruik is belangrijk bij een slaapkamer. In je slaapkamer zal je daarentegen het meeste van je tijd doorbrengen in je bed, zorg er dus voor dat deze helemaal nar wens is, zowel het matras als het dekbed, de kussens en zeker ook het beddenlinnen. Comfort is hierbij erg belangrijk.

Bed plaatsen

Een goede nachtrust zorgt er voor dat je je overdag optimaal in kunt zetten. Bij het plaatsen van de meubels is het dus belangrijk eerst te bepalen waar het bed komt te staan. Zorg dat deze niet recht naast een verwarming of onder ramen staat. Anders heb je last van de tocht of de warmte. Daarnaast is het belangrijk het bed niet aan de zijkanten tegen de wanden zet, in ieder geval indien je hier met twee personen in slaapt. Anders kan een van beiden het bed niet uit zonder over de andere te klimmen. Probeer je zicht niet naar het licht toe te doen, anders wordt je eerder wakker als het buiten licht wordt.