Je huis renoveren: let hier eens op!

Aan de positieve spanning die je kunt krijgen van een woningrenovatie kan snel een einde komen door onvoorziene omstandigheden, te grote budgetten en andere onverwachte problemen. Het goede nieuws is dat deze problemen meestal kunnen worden opgelost of zelfs volledig kunnen worden vermeden door op een aantal dingen te letten.

Maak een realistisch budget

Hoewel het vanzelfsprekend is dat elk project een budget nodig heeft om de kosten onder controle te houden, is het niet altijd een gemakkelijke taak om het evenwicht te vinden tussen jouw droomontwerpen en het bedrag dat je voor een project hebt toegewezen. Dit is de reden waarom het essentieel is om een goed zicht op de kosten te krijgen, zowel met betrekking tot het benodigde materiaal als alle arbeid die verricht moet worden. Op deze manier kun je weten wat je kunt verwachten. Zorg er daarom voor dat een aannemer je budget controleert en bevestigt of het realistisch is.

Bepaal de werkomvang

Als je eenmaal een realistisch budget hebt bepaald, moet je precies aangeven wat voor werk er allemaal moet gebeuren en wanneer het gedaan moet zijn. Misschien moet je jezelf ook enkele lastige vragen stellen over wat je echt nodig hebt versus wat je gewoon wilt. Dit zal je helpen de ware intentie van het project te identificeren en belangrijke basisregels op te stellen. Het kan zelfs helpen bij het plannen en bepalen welke werkzaamheden wanneer gebeuren.

Creëer een duidelijke visie

Van de tegels die op de muren gaan tot de apparaten die zullen worden geïnstalleerd, iedereen die al eerder een huisrenovatie heeft voltooid weet dat het beter is om zo ongeveer alles te hebben uitgezocht voordat je met het werk begint. Dit komt omdat je een groot aantal beslissingen moet nemen zodra de renovatie begint. Hoe meer je vooraf hebt gemaakt, hoe beter. Online tools zoals Pinterest, showroombezoeken en/of materiaalmonsters kunnen helpen.

Krijg inzicht in bestaande omstandigheden

Bestaande omstandigheden in een huis kunnen het budget en de reikwijdte van een renovatie ingrijpend veranderen, omdat soms zoiets eenvoudigs als het toevoegen van een extra stopcontact aan een kamer kan leiden tot het opnieuw aanleggen van bedrading in de hele woning. Ook als je checks gaat doen in je woning en bestaande gebreken constateert, kan dit ook zeer waardevolle informatie zijn die kan bijdragen aan het bepalen van het budget en de werkzaamheden. Neem als voorbeeld dat je de vloer controleert en constateert dat de betonvloer repareren noodzakelijk is. Het wordt vaak over het hoofd gezien, maar het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het beton gerepareerd wordt om complicaties na de renovatie te voorkomen.